Élelmezés - A KÖZÉTKEZTETÉS szaklapja

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. E... (2012.03.29. 16:39) Menza, STOP!
  • Klar: ...már meg sem lepődik az ember. Magyarország, 2011. XXI század..Európa szíve..és éheznek gyerekek... (2011.04.18. 11:02) Menza bajban
  • bazoka: Sajna csak az Önkormányzati sulik vehetik igénybe az egyháziak nem nagyon, de talán még azokat a s... (2011.03.09. 14:29) AZ ISKOLATEJ - PROGRAMRÓL - MÉG…
  • gizike51: teljes mértékben egyetértek a riportban elhangzottakkal.A jelenlegi forint norma sajnos nagyon kev... (2010.11.26. 13:54) A közétkeztetés helyzetéről…
  • szekelyrita: Sziasztok! Én is nagyon örülök, hogy a várva várt honlap elkészült! (2010.06.21. 09:39) Első bejegyzés

Linkblog

Iskolatej: a legszegényebbekhez nem jut el?

2010.12.19. 17:32 :: elelmezes

 

Az iskola-tej programban résztvevők számának bővítését adminisztratív akadályok gátolják, még akkor is, ha a támogatás megduplázódva eléri a 800 millió forintot.
 
Örvendetes, hogy a kormány 400 millió forintról 800 millióra emelte az iskolatej-program keretét, de a programban résztvevők számának bővítését adminisztrációs akadályok gátolják – jelentette ki parlamenti interpellációjában Nagy Andor, a KDNP képviselője, hozzátéve, hogy éppen azokat a legnehezebb bekapcsolni, akik leginkább rászorulók lennének. A képviselő szerint jelenleg 100 ezer gyerek alultáplált és 20 ezren szó szerint éheznek Magyarországon.
 
Az ilyen programokban a közvetlen szomszédok is előttünk járnak – jelentette ki a kormánypárti politikus, aki az adminisztratív akadályokra utalva azt kérdezte: mikor tervezik az elszámolási és kifizetési idő jelenleg indokolatlanul hosszú lecsökkentését, s hogy a pályázók körét kiterjesztik-e a civil szervezetekre is…
 
Fogyasztói és oldalról egyaránt nőtt az igény a program iránt, ezért is döntöttek a költségvetési támogatás duplájára növelése mellett – mondta válaszában Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Beszámolt egy készülő rendeletről, amely a jövő évi programról szól, és olyan feltételeket szab, hogy a beszállítók, tejfeldolgozók is jogosultak lehetnek a támogatásra. Megteremtik továbbá az elektronikus pályáztatás és a kifizetési idő lerövidítésének feltételeit is. A képviselő a választ elfogadta.
 
 
(Az iskolatej-programmal kapcsolatban informatív cikket olvashatnak majd az Élelmezés 2011. január-februári számában, amelyben számos érintettet megszólaltatunk…)
 
Kérjük, írja le véleményét, tapasztalatát vagy fogalmazza meg kérdéseit blogunkban az iskolatej-programmal kapcsolatban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elelmezes.blog.hu/api/trackback/id/tr12526171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása